Фази на продажба на Токени


Бонус продажба
+20%
Токен премиум
+15%
Токен премиум
+10%
Токен премиум
+6%
Токен премиум
+3%
Токен премиум

CC — “GAS” во Cubaaz трансакциите

0.5%
0.5% од секоја трансакција во CC токени е "изгорена" засекогаш за спроведување на трансакцијата. "Процесот на горење" е децентрално регулиран со паметни договори. 0,5% ќе се пресметува врз основа на тековниот девизен курс.

CC ги поддржува корисниците и токен холдерите

30%
До 30% од трансакциските приходи на Cubaaz ја формира Програмата за месечна лојалност која е насочена кон стимулирање на корисниците да направат повеќе трансакции преку Cubaaz, а исто така и да ги охрабрат особено активните корисници.

ШТО Е CUBAAZ?
Целта на создавањето на Cubaaz е да го олесни патувањето во сите нејзини различни аспекти, правејќи го поефтино, побрзо, попријатно за потрошувачите и овозможувајќи создавање нови бизнис модели во туристичката индустрија.

За да ја оствариме оваа цел, некои од актуелните деловни практики и модели ќе треба да се отстранат или драстично да се сменат, додека на некои нови концепти наскоро ќе им се даде плодна почва за нивниот раст.

Ќе користиме комбинирана технологија на големи податоци, вештачка интелигенција, колективна интелигенција, блокчеин и криптовалентност за да воведат нови карактеристики и слободно време во туристичката и туристичката индустрија.

Во основа, Cubaaz создава услови за совршена конкуренција помеѓу добавувачите на патници и обезбедува совршени информации за купувачите..


Големи Податоци

Big Data овозможува да се проучуваат и интелигентно скенираат милиони бајти на информации. Употребата на Big Data му овозможува на Cubaaz да стави релевантни податоци и да ги претвори во корисни информации. Зборуваме за информации во реално време за корисниците, нивните движења и нивните преференции. Сите знаења собрани благодарение на оваа технологија, како понудата и побарувачката на секторот, овозможуваат широк спектар на можности и предности за Cubaaz Ico во туристичкиот сектор. Добиените макро податоци ни даваат податоци како електронската активност на туристите, што резултира со многу реални резултати од однесувањето.

Вештачка интелигенција

Вештачката интелигенција се применува кога машината имитира когнитивните функции што пациентите ги поврзуваат со други луѓе, како што се "учење" и "решавање на проблеми". Неколку примери се во системот за контрола, автоматско планирање, способност да одговорат на дијагностика и потрошувачки прашања, ракопис препознавање, препознавање на говор и препознавање на модели. Вештачката интелигенција процесира преку алгоритам за да обезбеди посигурни резултати.

Колективна Интелигенција

Концептот на колективна интелигенција е управуван од ИКТ, особено од Интернет. Во овој феномен се појавуваат нови форми на односи, во кои потрошувачите стануваат креатори, како последица на одличен објект за придонесот на информациите, преку одредување; што знаете дека не знам и што знам дека не знаете, да бидете пресек, да барате функции и правила на взаемно знаење за решавање на проблемите. Оттука, постои голема слобода да се придонесуваат кон содржината во мрежата, а со тоа и самите потрошувачи да градат содржини кои соработуваат меѓу нив, да придонесат нови податоци, да ги корегираат, прошират основите и целта на колективната интелигенција е препознавање и меѓусебно збогатување на луѓето, колективната интелигенција која се развива повеќе од личната интелигенција ..

Криптовалентност

Дигиталните монети кои ги користи Cubaaz не се регистрирани од страна на ниту една влада, нејзината функција е предмет на доверба на своите корисници, сето тоа се должи на понудата и побарувачката. Криптовата вредност што ќе ја користиме ќе биде монета на Cubaaz.

нашето јадро

Бр.1

Туристички пребарувач

 

Целта на Cubaaz е да обезбеди целосна вертикално интегрирана услуга која ги опфаќа најдобрите идеи од целата заедница на најдобрите ентузијасти во блокхенот во светот..

 

БЕЗ ПРЕКИН

Cubaaz ќе биде распореден на еден (или повеќе) од јавниот блокчеин, кој гарантира 100% време на работа.

NEAR-REAL-TIME-TRANSACTIONS

Cubaaz е целосно автоматизиранo решение,

со интеграции директно со системи за резервирање на добавувачи на патувања

Трансакциите на нашата платформа се случуваат во рок од неколку секунди.

СИГУРНОСТ НА НИВО НА БАНКА

Безбедност на податоците

Трансакцијата на нашиот пазар е наш врвен приоритет.

Ја користиме криптографијата со јавен клуч за да осигуриме дека никој, освен страните што веднаш не се вклучени во трансакцијата, може да ги види неговите детали.

БЛОКЧЕИН-ВКЛУЧИ Б2Б

Решавањето на проблемите е платформа со неколку едноставни правила за размена на податоци помеѓу добавувачите и купувачите на патувањето.


 

АПЛИКАЦИЈАТА CUBAAZ 

Имаме развиена апликација Cubaaz (IOS и Android) за да им обезбедиме уникатно корисничко искуство на нашите клиенти, овозможувајќи им да пребаруваат и да ги споредуваат достапните oQers од сите познати туристички веб-страници до најдобрата достапна цена за хотели, станови и изнајмувања на автомобили итн. мобилната апликација ќе им овозможи на корисниците пристап до е паричник и платформа за размена на корисници кои користат криптовекциите.


CubaazAdvisor исто така е уникатна карактеристика на мобилната апликација на Cubaaz која обезбедува милиони патнички критики, фотографии и мапи за да им помогне на патниците и најдобрите хотели, ресторани, цена за нивното патување со единствена каде да одат и каде сакате да одите карактеристики. Патниците можат да го резервираат и да го платат целото патување преку мобилната апликација на Cubaaz, правејќи едно плаќање со само неколку кликања.


 • Управувајте со вашето патување (модифицирајте, откажете).
 • Консултирајте се со сите овие резервации (хотели, хотели, автомобили итн.).
 • Милиони прегледи, коментари, видеа и патни фотографии.
 • Најдете го најдоброто сместување за вас.
 • Пребарај за ресторан по специјалност, цена и рејтинг.
 • Откријте ги излезите што треба да се направат за секоја дестинација.
 • Споредба на airfares & Knd најдобрите авионски цените.
 • Користете ја функцијата "Near Here" за да дознаете за можностите околу вас
 • Добијте одговори на вашите конкретни прашања за патување во нашите форуми.
 • Додајте свои прегледи и фотографии.
 • Преземи мапи, рецензии и омилени за Амстердам, Бангкок, Барселона, Берлин, Бостон, Хонг Конг, Лас Вегас, Лондон, Њујорк, Орландо, Париз, Прага, Рим, Сан Франциско, Сингапур, Токио и повеќе од 500 други градови низ светот
 • Нема повеќе уништени патни трошоци за време на патувањето!

Бенефиции - Токенхолдери

CC Токен Својства

CC — “GAS” во Cubaaz трансакциите

0.5%
од секоја трансакција

0.5% од секоја трансакција во CC токени е "изгорена" засекогаш за спроведување на трансакцијата. "Процесот на горење" е децентрализирано регулиран со паметни договори. 0,5% ќе се пресметува врз основа на тековниот девизен курс. CC токени издадени за време на ICO се единствените белези кои ќе ги издаде Cubaaz. CC-токени нема да бидат издадени по ICO.

Набавката на токени за време на ICO е загарантиран начин да се користат населбите во Cubaaz и да се купи CC токени за ценовна цена. Корисниците, кои немаат токени ќе мора да купат CC токени од носителите на знак за да ги користат крајните туристички можности на Cubaaz. Cubaaz има за цел да го наведе токму токму за размена по ICO за поддршка и зголемување на корисничката база.

CC ги поддржува корисниците и токен холдерите

MLP
Месечна програма за лојалност
30%
Од сите приходи

До 30% од трансакциските доходи во Cubaaz ја формира Програмата за месечна лојалност која е насочена кон стимулирање на корисниците да направат повеќе трансакции преку CC и, исто така, да ги охрабрат особено активните корисници. Наградите за лојалност се направени во CC токени, кои се купени од страна на CC од јавни и приватни размени врз основа на тековниот девизен курс во моментот на купувањето.

Наградите за лојалност на секој корисник зависи само од висината на трансакцијата која тој / таа ја остварува во текот на месецот во услугите на CC.

Платиниум 50%
25 000+ CC Неопходен износ
Злато35%
8 000+ CCНеопходен износ
Сребро 10%
1+ CC Неопходен износ
Бронза 5%
Не е потребен износ

Road Map


 • ПОЧЕТНА ПРОДАЖБА

  5 Фебруари 2018 – 2 Март 2018

   

  30% од токените ќе бидат дистрибуирани за да се реши проблемот со капиталот, за да можеме да изградиме успешна банка за ерата на блокчеинот.

   

  ЗАВРШУВАЊЕ НА ПРОДАЖБАТА

   

  2 Март 2018

  Затворање на продажба на Cubaaz Coin. CC салдо се достапни на вашиот профил. Учесниците на ICO ќе бидат контактирани директно за клучни белешки.

 • ИНТЕГРАЦИЈА СО ERP И ПАТНИ СИСТЕМИ

  Март 2018 – Мај 2018

   

  Започнувањето на услугите поврзани со нискобуџетните инвестициски решенија, како што се фондови со кои се тргува со капитал (ETFs), криптовалентност и крипто-токенски фондови, како и советување со робо.

   

  РАЗВИВАЊЕ НА ВЕБ ПАРИЧНИК

   

  Септември 2018 – Октомври 2018

   

  Онлајн веб-паричник на нашата веб-страница што ќе му овозможи на корисникот трансфер на пари на и од интернет паричникот.
   

  РАЗВИВАЊЕ И ИНТЕГРАЦИЈА НА МОБИЛЕН ПАРИЧНИК

   

  Ноември 2018 – Декември 2018

   

  Развивање Android, iOS, Windows апликации за да го проверите вашето TVR салдо и за примање или испраќање на средства.

 • РАЗВИВАЊЕ НА ХАРТИЕН ПАРИЧНИК

  1ва четвртина од 2019

   

  Печатење паричник за оние кои сакаат хартија копија во нивните раце.
  Совршен за постарите генерации кои не се снајдуваат со технологија.
  Привлечноста на сите генерации е одлична можност да се осигура дека туристичката монета станува главен играч во туристичката индустрија.

   

  ПАТУВАЊЕ СО КРЕДИТНА КАРТИЧКА” (CREDIT CARD)

   

  2ра четвртина од 2019

   

  Физичката картичка креирана со директен линк до паричникот на корисникот за побрзи трансакции.

 • ПРОГРАМА ЗА НАГРАДУВАЊЕ

  2ра четвртина 2019

   

  Програма за наградување на патувања која се поврзува со програмите за лојалност на нашите партнери, создавајќи мрежа на обединети патувања. Колку повеќе го користите толку повеќе ќе добивате назад!

   

  АПЛИКАЦИЈА ЗА ПАТУВАЊЕ ДОСТАПНА ЗА СИТЕ УРЕДИ

   

  3та четвртина 2019

  Развивање на Андроид и iOS апликација за корисници кои сакаат да купат патување со монети за патување. Ова вклучува поддршка за Android и Apple часовници.
   

  ЕРАТА НА БЛОКЧЕИНОТ ПРОДОЛЖУВА….

Road Map


2018

ПОЧЕТНА ПРОДАЖБА

5 Фебруари 2018 – 2 Март 2018

 

30% од токените ќе бидат дистрибуирани за да се реши проблемот со капиталот, за да можеме да изградиме успешна банка за ерата на блокчеинот.

 

ИНТЕГРАЦИЈА СО ERP И ПАТНИ СИСТЕМИ

Март 2018 – Мај 2018

 

Започнувањето на услугите поврзани со нискобуџетните инвестициски решенија, како што се фондови со кои се тргува со капитал (ETFs), криптовалентност и крипто-токенски фондови, како и советување со робо.

РАЗВИВАЊЕ НА ВЕБ ПАРИЧНИК

Септември 2018 – Октомври 2018

 

Онлајн веб-паричник на нашата веб-страница што ќе му овозможи на корисникот трансфер на пари на и од интернет паричникот.

РАЗВИВАЊЕ И ИНТЕГРАЦИЈА НА МОБИЛЕН ПАРИЧНИК

Ноември 2018 – Декември 2018

 

Развивање Android, iOS, Windows апликации за да го проверите вашето TVR салдо и за примање или испраќање на средства.

2019

РАЗВИВАЊЕ НА ХАРТИЕН ПАРИЧНИК

1ва четвртина од 2019

 

Печатење паричник за оние кои сакаат хартија копија во нивните раце.
Совршен за постарите генерации кои не се снајдуваат со технологија.
Привлечноста на сите генерации е одлична можност да се осигура дека туристичката монета станува главен играч во туристичката индустрија.

ПАТУВАЊЕ СО КРЕДИТНА КАРТИЧКА

2ра четвртина од 2019

 

Физичката картичка креирана со директен линк до паричникот на корисникот за побрзи трансакции.

ПРОГРАМА ЗА НАГРАДУВАЊЕ

2ра четвртина 2019

 

Програма за наградување на патувања која се поврзува со програмите за лојалност на нашите партнери, создавајќи мрежа на обединети патувања. Колку повеќе го користите толку повеќе ќе добивате назад!

АПЛИКАЦИЈА ЗА ПАТУВАЊЕ ДОСТАПНА ЗА СИТЕ УРЕДИ

3та четвртина 2019

 

Развивање на Андроид и iOS апликација за корисници кои сакаат да купат патување со монети за патување. Ова вклучува поддршка за Android и Apple часовници.
 

ЕРАТА НА БЛОКЧЕИНОТ ПРОДОЛЖУВА….

ICO Времеплов


February 5, 2018

 

Token holder account registrationFebruary 5, 2018


30 000+                 …………………..           +33%
Износ за купување на токени                                       Токен премиум
30 000+                 …………………..           +33%
Износ за купување на токени                                      Токен премиум
30 000+                 …………………..           +33%
Износ за купување на токени                                      Токен премиум
30 000+                 …………………..           +33%
Износ за купување на токени                                       Токен премиум

5 Фебруари — 28 Март

Бонус продажба

26 Фебруари     —  9 Март

75+                                 +15%
Износ за купување на токени    Токен премиум

18 Март    —     28 Март

75+                                +3%
Износ за купување на токени    Токен премиум


28 Март 2018 — 10 Април 2018

Токен продажба без бонуси

11 Април 2018 — 22 Април 2018

Уништување на

неискористени токени

Фебруари 2018 — Март 2018

Листа на токен размени


ICO Timeline


February 5, 2018

Tokenholder account
registrationFebruary 5, 2018

Early Sale

30 000+      ………………….. +33%

Token purchase                              Token
amount                                            premium


30 000+      ………………….. +33%

Token purchase                              Token
amount                                            premium


30 000+      ………………….. +33%

Token purchase                              Token
amount                                            premium


30 000+      ………………….. +33%

Token purchase                              Token
amount                                            premium
5 February — 28 March

Bonus Sale

5 February     —      25 February

75+                           +20%
Token purchase amount      Token premium

26 February     —    9 March

75+                           +15%
Token purchase amount      Token premium

10 March     —         13 March

75+                            +10%
Token purchase amount      Token premium

14 March     —         17 March

75+                           +6%
Token purchase amount      Token premium

18 March     —         28 March

75+                            +3%
Token purchase amount      Token premium28 March 2018 — 10 April 2018

Token sale with no bonuses11 April 2018 — 22 April 2018

Token allocation and destruction of unused tokens
Трошоци за Cubaaz и соодветни резултати

Започнуваме со овие функции во 5 главни
Лет
Изнајмување автомобил
хотел
Карпол ( Uber and Lyft API)
Вештачка интелигенција
Launch with these selected features in 10 major cities :
Flight
Car Rental
Hotel
Carpool ( Uber and Lyft API)
Vacation Renta
Block Chain Smart contract implementation for managing points across partners. Launch with these selected features in 15 major cities :
Flight
Car Rental
Hotel
Carpool ( Uber and Lyft API)
Vacation Rental
Trains
Launch with these selected features in 20 major cities :
Flight
Car Rental
Hotel
Carpool ( Uber and Lyft API)
Vacation Rental
Trains
Restaurant
Tourist Guide
Launch with these selected features in 25 major cities :
Flight
Car Rental
Hotel
Carpool ( Uber and Lyft API)
Vacation rental
Trains
Restaurant
Tourist Guide
Theme Park
Launch with these selected features in 25 major cities :
Flight
Car Rental
Hotel
Carpool ( Uber and Lyft API)
Vacation Rental
Trains
Restaurant
Tourist Guide
Theme Park
Things To Do
Launch with these selected features in 30 major cities :
Flight
Car Rental
Hotel
Carpool ( Uber and Lyft API)
Vacation Rental
Trains
Restaurant
Tourist Guide
Theme Park
Things To Do
Launch all website features in 50 major cities
Launch all website features in 100+ major cities
 

КАКО ДА КУПИТЕ CC?
1Креирајте ваш Ethereum новчаник

Со цел да ја добиете вашата Cubazz монета (CC) мора да креирате паричник Ethereum.

Дознајте како да креирате паричник Ethereum со КЛИКНУВАЊЕ ТУКА

2 ОДБЕРЕТЕ ГО ВАШИОТ ПЛАТЕН МЕТОД

Три методи за плаќање се достапни. Можете да купите CC со Ethereum, Bitcoin или во валути преку банкарски трансфер (SEPA / SWIFT).


payment-methods

Цена од 1 знак CC: 0,0001 BTC (или еквивалент во ETH, FIAT)

Времетраење на токен продажба: 65 дена со можност за автоматско рано завршување во остварувањето на Pnal целите на ICO

Проширени цели по почетокот на ICO: Невозможно

Техничко ограничување на бројот на токени: 300 000 000

Прилагодлива емисија: Сите непродадени и нераспределени токени ќе бидат уништени, а дополнителното ослободување на токените нема да биде можно

Обезбедени начини за купување на токени: Биткоин (ВТЦ), ЕТЕРЕУМ (ЕТХ), при плаќања

Hardcap: $ 50 000 000 американски долари


Set start of ICO


5 Фебруари


2018

Наши Партнеритехнолошки партнери


Технолошки партнери

Knowdle е група на иновативни компании, која бара одржлив развој на бизнисите на своите соработници преку примена на отворено био инспиративно знаење и колективна интелигенција.
Тоа е еден иновативен екосистем во биоинспираторното отворено знаење и колективна интелигенција. Знаед развива модел на колективна мудрост, базиран на концептот на "знаење како услуга", кој им овозможува на своите клиенти да генерираат поголема вредност и да ја подобрат нивната еко-ефикасност во смисла на конкурентност / благосостојба преку отворена и глобална размена на сопственото знаење. Или, што е исто, обезбеди основа за развој на нов модел на одржлива економија во смисла на искуство, разбирање, размислување, превенција и предвидување.
Овие бази се потеклото на новиот модел на благосостојба со вистинска промена во продуктивниот модел базиран на многу различни принципи: био инспирација и колективна интелигенција. Здружението обезбедува идеално сценарио за размена на знаења помеѓу субјектите кои учествуваат, што води до генерирање на профитабилни деловни решенија за своите членови. Компаниите ги споделуваат своите потреби во смисла на иновации во врска со производи, управување, производствени процеси итн. КЦГ организира, се храни назад и ги канализира овие потреби, отворајќи истражувачки линии способни да ги решат

The People Of Knowdle

Felipe García

CEO
Felipe García

CEO

Responsible for creating the algorithm and creating artificial intelligence for Knowdle,Felipe is an expert in the digital world in all its aspects

Daniel Urruchua

CEO
Daniel Urruchua

CEO

Founding partner and advisor of technology companies such as Ipartecnia or TMTFactory.

Alfredo Galán

Executive Vice President,
Alfredo Galán

Executive Vice President,

Founding partner in Ipartecnia and Managing Partner in different technology companies.

Eduardo Boix

Non-executive Vice President
Eduardo Boix

Non-executive Vice President

Founding Partner of Stanton Chase International in Spain and Madrid Inversiones SA

 

НАШИОТ ТИМ
Нашиот тим од 150 луѓе се шири низ 15 земји, 14 различни националности се претставени, природно зборуваат на повеќе јазици: англиски, шпански, италијански, француски, хинди, португалски, украински, руски, хрватски, арапски, македонски и српски.


Mickael Mosse
Founder & CEO
Mickael Mosse

Founder & CEO

President and founder of First Real Transac Group, Mickael Mossé is currently at the head of a group that is a world leader in its sector, with a presence in nearly 117 countries. Holds the real estate business, high technology,

Pau Martinez Bayo
Chief human resources officer
Pau Martinez Bayo

Chief human resources officer

Degree in Business Administration and Management from the UOC.
Wide experience of 7 years in the commercial and sales sector, company Bridgestone Hispania. Developing tasks in management of work teams, coordination, sales and management at the administrative level.
Creation of

Felipe Garcia
Artificial Intelligence Specialist
Felipe Garcia

Artificial Intelligence Specialist

Born 1963. Felipe García. Bioneer & Knowmad. Create and heads KNOWDLE GROUP, that include KNOWDLE© MEDIA GROUP, SEANNACHIE INVESTMENTS and KNOWDLE© CONSORTIUM
GROUP, - a innovative non-profit professional & civil association -, KNOWDLE© Foundation & Research Institute, a non-profit research

Daniel Sánchez
Chief Technical Officer
Daniel Sánchez

Chief Technical Officer

As a passionate and entrepreneurial leader, hailing from a highly technical and strategic background, I have garnered a vast range of expertise in the design,
deployment and management of tech startups, projects and products.
Since 2014, thriving within my role

Marco Vincenzo Belfiore
Chief Knowledge Officer
Marco Vincenzo Belfiore

Chief Knowledge Officer

Born in Italy 1957 Marco Vincenzo Belfiore since 2004 with MVB Consulting is a Senior Independent consultant and Advisor. During his carrier he has built and developed a strong know haw and solid experience in many fields like:
- Catering

Nélida Castro
Human Resources Manager
Nélida Castro

Human Resources Manager

I develop, contents, branding, sales but the most important thing, to advance and to grow together with You as HR Management.

Maite Gabriella Ramos
Chief Communications Officer
Maite Gabriella Ramos

Chief Communications Officer

Journalist, teacher and speaker, work in Digital marketing, Social Media & Community Manager.

Sebastien Breton
Marketing & Communication Manager France
Sebastien Breton

Marketing & Communication Manager France

Manager in several casino games for 20 years in the companies Groupe Luci en Barriere, and Groupe Tranchant, team management and customer management.

Kseniya Naydanova
Graphic Design Expert
Kseniya Naydanova

Graphic Design Expert

I've been working as freelance graphic designer since 2012. I established good reputation on such platforms as Elance, Upwork. Creativity is my passion!

Sylvester Selvaraj
Web Developer & Digital Marketer Expert
Sylvester Selvaraj

Web Developer & Digital Marketer Expert

Web developer and Digital Marketer experienced in all the stages of development.

Francis Sachin
Web Developer Manager
Francis Sachin

Web Developer Manager

I have several years knowledge in maintenance websites. Besides web developing i have also knowledge about on-page SEO.

Ningning Fidel
Data Analyst Manager
Ningning Fidel

Data Analyst Manager

I am a data analyst by profession (statistician) however most of my work experience is on customer support (consumer and corporate support).

ADVISORS
Felipe Garcia

Cubaaz ICO Advisor
Felipe Garcia

Cubaaz ICO Advisor

Felipe García is an expert in Artificial Intelligence, Internet, Innovator and leading industry personnel who has dedicated his time, efforts, knowledge and other resources to ensure advances in science and technology, as well as in the environment, leading him to

Richard Krawczyk

Cubaaz ICO Advisor
Richard Krawczyk

Cubaaz ICO Advisor

Marcos Ortiz Valmaseda

Chief Investment Strategist at Capital Latino, LLC
Marcos Ortiz Valmaseda

Chief Investment Strategist at Capital Latino, LLC

Krystelle Galano

Cubaaz ICO Advisor
Krystelle Galano

Cubaaz ICO Advisor

Krystell Galano is an expert in cryptocurrency and launch of ICO's leading the area of communications management and marketing with years of experience in the execution of areas such as Social Media Engagement, Facebook Marketing, Product Lister ....
Thanks to

 

VIDEOS

 
Bitcoin и Ethereum можат да вe направат милионер брзо - Coinomia 2017
BILL GATES – Никој неможе да го сопре BITCOIN | Биткоин е незапирлив
 

СВЕТСКИТЕ ЛИДЕРИ ЗБОРУВААТНајголемите светски лидери зборуваат за тоа!

 


Eric Schmidt
CEO of Google

“Биткоин е извонредно криптографско достигнување и способноста да се создаде нешто што не е дуплирано во дигиталниот свет. “


Al Gore
45th Претседател на Америка

"Мислам дека фактот што во рамките на биткоин универзумот алгоритам ги заменува функциите на [владата] ... всушност е прилично кул. Јас сум голем обожавател на Биткоин".


John McAfee
Founder of McAfee

"Вие не можете да престанете да работите како Биткоин, тоа ќе биде насекаде и светот ќе мора да се прилагоди." Светските власти ќе мора да се прилагодат ".


Leon Luow
Номиниран за нобелова наградаза мир

“Секој информиран човек треба да знае за Биткоин, бидејќи тоа може да биде еден од најзначајните случувања во светот ".Larry Summers
Американскиот поранешен секретар за финансии

""I’m reasonably confident … that the blockchain will change a great deal of financial practice and exchange,” he said Tuesday from the Consensus 2016 event in midtown Manhattan, adding that his bet on the future of finance would see “40 years from now, blockchain and all that followed from it will figure more prominently in that story than will bitcoin.""


Го измисли првиот пребарувач
Inventor of the first browser

“"Биткоин ни дава, за прв пат време, начин за еден интернет корисник за пренос на уникатен дел од дигитална може во друга Интернет корисник, така што трансферот е загарантиран да биде безбеден и сигурно, сите го знаат тоа трансферот се случи, и никој не може да го


Sir Richard Branson
Основач на Вирџин Рекордс

“"Вирџин Галактик е задебелен претприемничка технологија. Тоа е возење револуција и Биткоин е правејќи го истото кога тоа доаѓа да измислува нов валута ".


Биткоин Инвеститор
Bitcoin Investors

"Ние избравме да го ставиме нашиот пари и верба во математичка рамка што е без политика и човечка грешка.

ICO FAQ

1Што е Cubaaz Coin (CC)?
Cubaaz монета (CC) е токен во Cubaaz екосистемот на летови, хотел, слободно време и транспорт резервации. Тоа е ERC-20 во согласност и сите се предвремено минирани.
2Кога стартува ICO?
Нашите продажба ќе започне на 5 февруари 2018 година и ќе заврши на 10 април 2018 година или додека не се постигне нашата цел.
3Кои методи за плаќање се прифаќаат во ICO?
Ние прифаќаме Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) и fiat плаќање (кредитна картичка и жичен трансфер) Забележете дека купувањето на токени преку жичен трансфер ќе биде прекинато за 10 дена пред очекуваниот датум на завршување на ICO.
4Колку е еден Cubaaz Токен?
По лансирањето, единствен CC токен се вреднува на 0.0001 БТЦ. За еквивалентни цени на ETH / Fiat, ќе се користат следните размени: Kraken, Bitstamp, Bitinex и Poloniex. Види подолу структуриран бонус врз основа на купениот датум: Датуми 5-Фев-18 25-Фев-18 26-Фев-18 9-Март-18 10-Март-18 13-Март-18 Период 20 дена 12 дена 4 дена Бонус плус 20% токен плус 15% токен плус 10% знак Датуми 14-март-18 17-март-18 18-март-18 28-март-18 29-март-18 10-април-18 Период 4 дена 11 дена 13 дена Бонус плус 6% токен плус 3% токен без бонус
5Колку планирате да достигнете?
Ние се стремиме да продадеме монети во вредност од најмалку 3 милиони долари до 100 милиони американски долари. Ако минималната цел за финансирање не е постигната, сите придонеси ќе бидат вратени.
6Колку токени ќе бидат доделени за ICO?
70% од вкупно понудените од 300.000.000 ќе бидат достапни за набавка во текот на ICO.
7Како е Cubaaz во споредба со другите проекти базирани на "патување и индустрија" базирани на блокчајн?
Cubaaz има најмногу придобивки за патниците, не само во изнаоѓање на најдобрите договори или награди, туку и ефикасност и погодност на трансакциите. Комбинирајќи за прв пат сите предности на Big data, artificial intelligence, collective intelligence и blockchain технологија, патникот треба само да отвори еден веб портал и апликација (iOS и андроид) за било кој тип на резервации за туристички решенија. Pally и Trippki платформите главно се фокусираат на наградување патници преку резервации и преглед на хотели или дружење со локалното население; додека Winding Tree создава планови за отворен извор за патнички екосистем да се изгради на врвот од неа, со што нема производ со кој се соочува корисникот. Предноста на Cubaaz во врска со Travelcoin е нејзиното партнерство со компаниите за недвижнини и податоци фокусирани на податоци кои се решени да го направат овој еден-на-еден вид на проект изводлив.
8Дали имате минимален одржлив производ?
Да веќе е во обработка и ќе биде наскоро објавено јавно во јануари 2018 година
9Дали ги наплаќате корисниците / патниците да ја користат вашата плата?
Нашата платформа е потполно плаќање за корисниците и нашиот приход ќе биде генериран преку провизија што ја плаќаат повеќе од 15.000 партнери на веб-страница (Expedia.com booking.com airbnb.com итн.) Просечна провизија е помеѓу 6 до 15% од вкупната услуга за плаќање од страна на купувачот .
10Колку е легална структурата на Cubaaz?
CUBAAZ INVEST SAS е правно регистрирана компанија во Колумбија под број МАТРИКУЛА 159148 и со НИТ: 901122632-7 со целосно платен капитал од $100,000,000.00.
11Кога се дистрибуирани токените до учесниците?
Преку ЕТС плаќањата корисниците ќе ги добијат токените веднаш по купувањето, но се замрзнати и не можат да се пренесат до 23 април 2018 година. Сите други купени Cubaaz токени ќе бидат дистрибуирани не подоцна од 23 април 2018 година. Сите можни функционалности на токените ќе бидат активни на 23 април 2018 година
12Што ќе се случи со неискористените токени?
Овие белези ќе бидат уништени. Исто така, 0,5% од секоја трансакција во CC токени е "изгорено" засекогаш за спроведување на трансакцијата. "Процесот на горење" е децентрално регулиран со паметни договори. 0,5% ќе се пресметува врз основа на тековниот девизен курс. Не ќе бидат издадени токени од Cubaaz преку ICO.
13На кои размени ќе бидат наведени токените на Cubaaz?
Допрва треба да ја финализираме точната размена на криптони, но сакаме да ја наброиме преку ICO за поддршка и зголемување на корисничката база
14Има ли баунти програма?
Да, постои програма за распродажба. За да дознаете повеќе, кликнете овде
 

КОНТАКТ
Имате прашање? Контактирајте не [email protected]